Hamilelikte İncir Tüketmenin Faydası
15 Mayıs 2024

Hamilelikte İncir Tüketmenin Faydası

Hamilelikte incir, hamilelikte tüketimi çok faydalı bir meyve olan incirde, A, B, C vitaminlerinin yanında sodyum, potasyum, magnezyum vitaminleri de içerir ve demir bakımından da oldukça zengin bir meyvedir. Vücuda enerji vererek zihin yorgunluğunu gidermektedir. Kemik sağlığı içinde çok faydalıdır. İncir potasyum içerdiği için hamilelik döneminde tansiyonu dengede tutmaya yardımcı olur. Hamilelikte anne adayının sindirimi yavaşlayacağı için incir yüksek lif oranı sayesinde sindirimi rahatlatıp kolaylaştırır. Dolayısıyla hamilelikte incir tüketimi sindirim sistemini oldukça hızlandırır. B6 vitamini içeren incir hamilelikte tüketildiğinde mide bulantılarının minimum seviyeye inmesine yardımcı olur. Hamilelik döneminde incir tüketimi özellikle diyabetli hamilelerde incirin kan şekeri düzeyini dengeleyerek insülin ihtiyacını azaltması bakımından oldukça önemlidir. Hamilelik döneminde zorunlu olmadıkça ilaç kullanılmaması gerektiği için hamilelikte incir tüketerek bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyip, hastalıklara karşı çok dirençli olunabilir. Bunun yanında fetusun gelişimi için önemli olan Omega 3 vitamini incirde bulunduğu için hamilelikte yenmesi çok önemli olan bir meyvedir.

Hamilelikte incir tüketmenin faydası
  • Herhangi bir meyve veya sebzeden daha yüksek genel mineral değeri var İncirin. Bunlar sağlıklı bir hamilelik için kalsiyum, demir, potasyum ve çinko gibi temel mineralerdir bu mineraleri tüketmek hamileliğin sağlıklı atlatılmasına yardımcı olacaktır.
  • İncirin yüksek potasyum içeriği vardır, bu sebeple kan basıncı, hipertansiyon ve preeklampsi gibi tehlikeli bir hamilelik durumunda incir bu tür tehlikeleri kontrol altına almaya yardımcı olacaktır.
  • İncir mineral içeriği bakımından anne sütüne benzetilmektedir bu sebeple tüketildiğinde bebeğin gelişimi için önemli bir yere sahiptir
  • İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve rahatlatır
  • Halsizliğe ve unutkanlığa çok iyi gelir
  • Öksürük ve boğaz ağrıları için faydalıdır
  • Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek hastalıklara karşı direnci maksimum seviyeye yükseltir
  • Kemik sağlığı ve kan pıhtılaşması için çok faydalıdır
  • Anında enerji sağladığı ve karına girecek olan krampları engellediği için gebe olan kadınları için oldukça faydalı bir besindir
  • İncir mineraler bakımdan çok zengin olduğu için gebelik döneminde tüketilmesi bebeğin kemik ve kas gelişimi için çok faydalıdır
Hamilelikte incir tüketmenin zararları nelerdir?
  • Hamilelikte çok miktarda incir yemek, kan şekeri düzeylerini düşürür ve gebelik hipoglisemiğine sebep olabilir.
  • Bazı gebelerde incir tüketimi, alerjik reaksiyonlara sebep oluşturabilir
  • Aşırı incir tüketmek, incirin içerisindeki prosalenden dolayı fotodermatite sebep olabilir

Hamilelikte İncir Yorumları

soru

Hatıra

23 Mayıs 2024 Perşembe

Merhaba 3 aylık hamileyim. Havaların ısınmasıyla birlikte canım da bir sürü meyve çekiyor. Özellikle da incire aşeriyorum. Öyle ki geçenlerde iki kilo inciri bir yemede bitirdim. Hamilelikten önce ağzıma almadığım inciri hamilelikten sonra bu kadar çok yememin bir sakıncası olur mu acaba? bir de incirin gebelere faydası nelerdir?

Cevap yaz
cevap

Emran

23 Mayıs 2024 Perşembe

Öncelikle hamilelik döneminde hamilelikten önce sevilmeyen ve tercih edilmeyen yiyecekleri aşermek oldukça doğaldır. Gebelik döneminde özellikle ilk aylarda meyve tüketmek çok önemlidir. Fazla tüketmek yerine çeşitleri çoğaltmak daha akıllıca olur. İnciri fazla tüketmenin bir zararı yoktur fakat içeriğindeki yüksek şeker baş dönmesine neden olabilir. Kuru yerine yaş incir tercih edilmelidir.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yer İnciri Nasıl Tüketilir?

Yer İnciri Nasıl Tüketilir?

Haber Bülteni

Güncel

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncir Pastası Tarifi ve Malzemeleri

İncir Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6