incir.gen.tr
incir

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Yeşil İncir Reçeli

Reçel; Çeşitli meyvelerin ya da sebzelerin su ve şeker karıştırılarak ateşte kaynatılması ile elde edilen bir çeşit tatlı yiyecektir. Reçelin tarihi çok eskilere kadar uzanmaktadır. İlk zamanlar bazı meyveler bal şerbetiyle kaynatılır ve güneşte dinlendirmeye bırakılırdı. Fakat bu uygulama zamanına göre biraz lüks ve maliyetli olmaya başlar. Daha sonraki zamanlarsa şekerin bugünkü şekliyle üretilmesi, meyvelere lazım gelen tatlı suyun kolayca temin edilmesi reçel yapımını yaygınlaştırmıştır.

İncir; Ana vatanı doğu Akdeniz ve güneybatı Asya olan, ağaç yada ağaççık olarak nitelendirilen aslında bir bitki türü ve bu türün meyvesidir. Dutgiller familyasından olup 750-800 kadar çeşidi vardır ve bu türlerin içinde incir (ficus) ticari öneme sahip meyve veren tek bitkidir. Dişi ve erkek (yabani) olarak ağaçları iki çeşittir. Aynı ağaç üstünde hem dişi hem erkek nitelikli dallar bulunmaz. Dişi ağaçların meyvesi büyük ve çoktur, erkek ağaçların meyveleri ise ufak ve az olmakla beraber dişi ağaçların meyvesi gibi yenilebilir lezzette değildir. Ancak tozlaşma için gereklidir. 
 Lezzetli bir reçelde erkek olan incirden elde edilmekte, reçel için incirlerin ham, erkek ve de olmamış olanını tercih edilmesi tavsiye edilmektedir. Bu bilgileri verdikten sonra tarifimizde tabi ki yabani incir üzerinden yapacağız. Biraz zahmetli olduğundan, reçel yapacaklara şimdiden kolay gelsin.
Yeşil İncir Reçeli

>

Yeşil İncir Reçeli Yapmak İçin Gerekli Malzemeler;
  • 2 kg yeşil ham yabani incir 
  • 4 kg toz şeker
  • 2,5 litre su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 15-20 adet karanfil

Yeşil İncir Reçeli Yapılışı,

İncirleri bol su ile yıkayalım, incirde bulunan odunumsu sap bölümleri temiz bir makas yardımıyla derin olmayacak şekilde kesin (derin kesilen incirler genelde dağılır). Tencereye alınarak 1-2 dakika kaynatın ve yaban incirleri hafif acımsı olduğundan acılığının gitmesi için suyunu değiştirerek bu işlemi aynı şekilde 2 kez daha tekrarlayın. İncirin içindeki acı suyun çıkması için son haşlamadan sonra elinizle hafif sıkarak incirlerin emdiği suyun çıkmasını sağlayın buruş buruş olacaklardır. 
 Tencerenize 2,5 litre suyu, 4 kg toz şekeri döküp kaynatın, kaynayan şerbete suları sıkılmış olan incirleri ekleyip yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynamaya bırakın. Kaynama esnasında yüzeye çıkan incirleri bir tahta kaşık yardımıyla incitmeden batmasını sağlayın. 1 çay kaşığı limon tuzu ve karanfilleri ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatın. Bundan sonrası, arzu ederseniz reçel henüz sıcakken kavanozlara alıp kapaklarını hemen kapatıp ters çevirerek saklayabilir, ya da güneşte dinlendirip, soğutarak kavanozlara alabilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 28.3.2016 10:57:09

Yeşil İncir Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yeşil İncir Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

İncir Faydaları

İncirin faydaları: İncirin faydaları saymakla bitmez denilebilir. Sağlıklı ve güçlü bir bünye için bol, bol meyve tüketmeliyiz. İncir çok önemli bir meyvedir, ve sevilerek yenir. İster yaşı olsun ister kurusu fark etmez inciri her...

İncir Dolması

İncir dolması, son derece lezzetli ve kalorisi yüksek bir tariftir. Kuru incirle iç cevizin buluştuğu sevilen bir tatlıdır. Yazın taze olarak tükettiğiniz incirleri kış geldiğinde böyle incir dolması şeklinde tatlı olarak tüketmen...

Kuru İncir Tatlısı

Kuru İncir Tatlısı, Türk mutfağında yemek, pasta, kek, börek, tatlı ve tuzlu yiyecekler oldukça fazladır. Türk mutfağı diğer mutfaklar arasında en çok tercih edilenler arasındadır. Türk mutfağında her ağız lezzetin uygun lezzetler...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, Biz Türklerin tatlıya olan düşkünlüğü, merakı herkes tarafından bilinir. Tatlı bizlerin evinde mutlaka bulunan yiyeceklerden bir tanesidir. Hatta öyle ki tatlıyı çok sevdiğimiz için tatlısı ile meşhur olan i...

Gebelikte İncir

Gebelikte İncir, Milattan Önce 5000 senesinden beri ekimi devam eden meyvelerden birisi incirdir. İncir bereketi sembol eder ve afrodizyak etkisi bulunmaktadır. Gebelikte incir tüketilmesi ile ilgili bilgi vereceğimiz bu makale...

Kremalı İncir Tatlısı

Kremalı İncir Tatlısı, Tatlı deyince benim aklım durur. Hele de içinde sevdiğim meyveler oldu mu daha ne isterim ben. İlk yediğimde lezzetiyle yok böyle bir şey dedirtti bana. Çocuklarında severek yediği pastaların içine birde böy...

İncir Fidanı

İncir Fidanı, geniş yapraklı ve tropikal ağaç görünümünde olan 600 den fazla çeşit ağaca sahiptir. Bunların bir kısmının yemişleri vardır. Ve yenilir. Diğer bir kısmı da süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. İncir Fidanı, bahçede...

İncir Havuç Kürü

İncir havuç kürü, Her evli erkek kadının hayalidir, çocuk sahibi olmak. Ancak bazen sağlık sorunları nedeni ile bu mümkün değildir. Özellikle kadınlarda görülen adet düzensizliğinden kaynaklı sebeplerle ya da yaşın ilerlemiş olmas...

İncir Tatlısı Nasıl Yapılır

İncir tatlısı nasıl yapılır, Genellikle kuru incirden hazırlanan incir tatlısı bir çok kişi tarafından sevilen bir şerbetli tatlıdır. Diğer şerbetli tatlılara göre çok daha hafiftir. Özellikle nescafe sevenler için ideal bir lezze...

Kuru İncir Kürü

Kuru İncir Kürü; Kış aylarının koruyucu kalkanı diyeceğimiz kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve proteinlerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan dışarı atılmasını sağlayan kuru inc...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

incir, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018