İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

İncir Dolması Tarifi ve Malzemeleri

İncir Dolması

İncir dolması, son derece lezzetli ve besleyici bir tatlı tarifidir. Kuru incir ile iç cevizinin buluştuğu bu tatlı, özellikle kış aylarında sıkça tercih edilir. Yazın taze olarak tükettiğiniz incirleri, kışın kuru incir kullanarak bu dolma şeklinde tatlı olarak tüketmenizi öneririz. Şeker oranı yüksek olsa da, şuruplu tatlılardan daha sağlıklı bir alternatiftir. Ramazan ayında ve ani gelen misafirleriniz için de ideal bir tercihtir. Tarifimizde kuru incirleri ıslatmak için su yerine süt kullanabilirsiniz. Bu, tatlıya ayrı bir lezzet katacaktır. Ayrıca, sütü kullanırken dökmeyin; kek yaparken de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kaymak yerine krem şanti de tercih edebilirsiniz. İncir dolması aslında oldukça kolay hazırlanan bir tariftir. Sadece incirlerin bekleme süresi biraz zaman alır, onun dışında tatlınızı hızlıca hazırlayabilirsiniz.

İncir Dolması Nasıl Yapılır?

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 20-25 adet kuru incir
  • 1 su bardağı su
  • Üzerine koymak için kaymak

İncir Dolması Yapılışı

Öncelikle kuru incirleri dolma yapmaya hazır hale getirmemiz gerekir. Bu nedenle ılık suyun içinde kuru incirleri iyice yıkayın. Bu esnada incirlerin üzerindeki pudranın temizlenmesini sağlarsınız. Daha sonra kuru incirleri ılık suyun içinde en az 1 saat bekletin. Kuru incirler suyun içinde iyice kabaracaktır. Suyun içinden çıkardığınız incirlerin üstlerini açarak, içine iri dövülmüş cevizle doldurun. Bunları bir tencerenin içine dizin. Mümkünse çok derin olmayan bir tencere kullanın. Üzerine 1 su bardağı su ile karıştırdığınız ve erittiğiniz şekeri dökün. Sıvı yağı da tencereye gezdirin. Bunu kısık ateşte incirler suyunu çekene kadar pişirin. Servis sırasında incir dolmasının üzerine biraz kaymak ve ceviz koyarak ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Meymun

25 Temmuz 2024 Perşembe

İncir dolmasını yaparken kuru incirleri ne kadar süre suyun içinde bekletmemiz gerekiyor? Ayrıca, kaymak yerine krem şanti tercih ettiğimizde tatlının lezzeti nasıl değişir?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Meymun, kuru incirleri yumuşaması ve daha kolay doldurulabilmesi için yaklaşık 20-30 dakika kadar ılık suda bekletmeniz yeterli olacaktır. Kaymak yerine krem şanti kullanırsanız, tatlının dokusu ve lezzeti farklılaşır. Krem şanti, kaymaktan daha hafif ve tatlı bir tat verir, bu da incir dolmasının genel lezzetini daha tatlı ve hafif yapar. Tercihinizi buna göre yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

İncir Kaç Kalori?

İncir Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

İncir Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

İncir Marmelatı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Taze İncir Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncir Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri

İncir Muhallebisi Tarifi ve Malzemeleri