İncir İncir, ağaçta yetişen ve ticari değeri oldukça yüksek bir meyvedir. Anavatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya olan incir, dişi ve erkek ağaçlardan oluşmaktadır. Dişi ağaçların meyveleri büyük ve bol miktarda iken, erkek ağaçların meyveleri daha küçük ve azdır. Besin değeri oldukça yüksek olan incirin %30'u şekerdir. İncir meyvesinden hazırlanan infüzyon, kabızlık sorunu yaşayan kişilerde müshil olarak kullanılır ve A, B, C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Dünyada en çok Türkiye'de üretilen bu meyvenin yaprakları ise lapa olarak hazırlanıp yaraları tedavi etmek için kullanılmaktadır. Sağlığa birçok faydası olan ve sayısız tatlıda kullanılan incir, Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilmektedir. İncirin Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Aynı zamanda kuru incir, bal ile sıcak suyun içerisinde katılarak tüketildiğinde boğaz ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir. Yaklaşık 65 Gram (1 Adet) İncirin Besin Değerleri Nelerdir? 65 gramlık bir incir, 0.5 gram protein, 1.3 miligram C vitamini, 0.1 miligram B6 vitamini, 0.2 miligram B5 vitamini, 22.4 miligram kalsiyum, 0.2 miligram demir, 10.9 miligram magnezyum, 1.49 miligram potasyum, 9 miligram fosfor, 0.1 miligram bakır ve 0.1 miligram manganez içermektedir. |