İncir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
07 Temmuz 2024

İncir Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İncir

İncir, ağaçta yetişen ve ticari değeri oldukça yüksek bir meyvedir. Anavatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya olan incir, dişi ve erkek ağaçlardan oluşmaktadır. Dişi ağaçların meyveleri büyük ve bol miktarda iken, erkek ağaçların meyveleri daha küçük ve azdır.

Besin değeri oldukça yüksek olan incirin %30'u şekerdir. İncir meyvesinden hazırlanan infüzyon, kabızlık sorunu yaşayan kişilerde müshil olarak kullanılır ve A, B, C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Dünyada en çok Türkiye'de üretilen bu meyvenin yaprakları ise lapa olarak hazırlanıp yaraları tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Sağlığa birçok faydası olan ve sayısız tatlıda kullanılan incir, Türkiye'de en çok Aydın ilinde yetiştirilmektedir.

İncirin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

  • İncir meyvesi, yüksek oranda potasyum minerali içermesi bakımından tansiyonun dengelenmesine katkıda bulunur.
  • Kalp ve damar rahatsızlıklarını engelleyici etkiye sahiptir.
  • Yüksek miktarda besin lifi içermesi sebebiyle, vücudun ihtiyacı olan sıvı miktarının az tüketilmesinden kaynaklanan kabızlık sorununu giderir.
  • Yediğimiz yiyeceklerden aldığımız şekerin sindirimini azaltması nedeniyle şeker hastalarına oldukça iyi gelir.
  • İncir, kalsiyum, magnezyum ve K vitamini açısından oldukça zengin bir meyve olduğundan kemiklerin güçlenmesine ve gelişmesine yardımcı olur.
  • Özellikle kuru incirin antioksidan bakımından oldukça zengin olması nedeniyle göz sağlığı açısından çok önemlidir.
  • İçerisindeki demir sayesinde kansızlık sorununun giderilmesine yardımcı olur.
  • Sindirimi yavaşlatması ve şeker seviyesini düzenlemesi sayesinde kişiye tokluk hissi vererek kilo verilmesine katkıda bulunur.
  • İçerdiği potasyum sayesinde kalp rahatsızlıklarının tedavisine katkı sağlar.
  • Özellikle menopoza girmiş kadınlarda meme kanseri olma olasılığını azaltır.
  • Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
  • Kuru incir tüketmek bağırsakların hareketini düzenler.
  • Cilde parlaklık ve canlılık kazandırır.

Aynı zamanda kuru incir, bal ile sıcak suyun içerisinde katılarak tüketildiğinde boğaz ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.

Yaklaşık 65 Gram (1 Adet) İncirin Besin Değerleri Nelerdir?

65 gramlık bir incir, 0.5 gram protein, 1.3 miligram C vitamini, 0.1 miligram B6 vitamini, 0.2 miligram B5 vitamini, 22.4 miligram kalsiyum, 0.2 miligram demir, 10.9 miligram magnezyum, 1.49 miligram potasyum, 9 miligram fosfor, 0.1 miligram bakır ve 0.1 miligram manganez içermektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

İncir Zayıflatır mı?

İncir Zayıflatır mı?

Güncel

Frenk İnciri Faydaları Nelerdir?

Frenk İnciri Faydaları Nelerdir?