incir.gen.tr
incir

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Ham İncir Reçeli

Ham incir reçeli, diğer incir reçelleri gibi incirin olgun halinden yapılmaz. Bu reçel, oldukça farklı bir reçel türüdür. Bu nedenle yapılışı da diğer reçellere göre biraz daha zahmetli olacaktır. Ham incir reçeli, çok eski zamanlardan beri yapılan bir reçel türü olduğu için günümüzde Anadolu'nun tümünde yapılan bir lezzet haline gelmiştir. İnsanlar genellikle bu reçeli, mevsiminde yaparak diğer mevsimlere saklarlar. Tabiki bu reçel yapıldıktan hemen sonra da tüketilebilir. Ham incir reçeli için tam olgunlaşmamış incirlere ihtiyaç duyacaksınız. Aslında bu incir reçeli için kullanılan özel bir incir türü vardır. Bu incir türü yapısı itibari ile olgunlaşmadan çürür. İşte bu incirlerden yapılan ham incir reçeli, lezzeti nedeniyle birçok insanın en sevdiği reçel türlerinden biri olmuştur. Ham incir reçeli normalde soyulmadan yapılmaktadır. Fakat bazı insanlar incirlerin kabuğunu soyarak sadece incirlerin iç kısmı ile reçel yaparlar. Lezzet açısından kabuğu soyulmamış incir reçeli daha önce geldiği için bizlerde yapacağımız incir reçelinin kabuklu olanını yapacağız. Ham incir reçeli, yapıldıktan sonra kesinlikle soğutulduktan sonra tüketilmelidir. Aksi durumlarda beklediğiniz lezzeti alamayabilirsiniz. Çünkü bu incir reçeli sıcakken lezzetini tam olarak veremeyebilir.

Ham incir reçeli malzemeler,
  • Bir kilo gram kadar ham incir,
  • Altı su bardağı toz şeker,
  • Yarım limon,
  • Bir miktar tarçın ya da karanfil,
  • Son olarak bir buçuk litre kadar su
Ham incir reçeli yapılışı,

Öncelikle hijyen açısında kurallara uyarak tüm incirleri temiz bir şekilde yıkayalım
Ham İncir Reçeli

Daha sonra ham incir reçeli yapmak için incirlerin sap kısımlarını teker teker ayıklayalım. Eğer incirlerin boyutu küçükse alt kısımlarından delikler açarak, reçel malzemelerinin incir içerisine iyice işlemesini sağlayın. Tüm incirleri bu işlemlerden geçirdikten sonra bir tencere içerisine su koyun ve suyu kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra suya incirleri ekleyerek tencerenin üstünü kapatın. Bu şekilde en az 10 dakika kadar kaynattıktan sonra incirlerin suyunu süzün.

Şimdiki aşamada, incirlerin üzerine soğuk su ekleyerek biraz bekletin ve tekrar suyu süzüp soğuk su ekleyin. Bu şekilde iyice soğutmuş olacaksınız. İncirlerin tümü tam olarak soğuduktan sonra son olarak suyu süzerek bir incirin tadına bakın. Eğer acı bir tat varsa en az 5 dakika daha kaynatmanız ve soğutmanız gerekecektir. 

Bir sonraki aşamada her inciri tek tek sıkarak içerisindeki suyu çıkarın. Daha sonra ise büyük bir tencere içerisine suyu şekeri ve limonu ekleyerek, istediğiniz miktarda tarçın ya da karanfil ekleyin. Bu şekilde malzemeleri 10 dakika kaynatın. Bu süre dolduktan sonra incirlerin tümünü kaynayan şerbet içerisine ekleyin.

İşte artık son aşamadayız. İncirler şeker içerisinde kaynarken bizler de aynı zamanda başında beklemeliyiz. Yaklaşık olarak 50 dakika kadar bir süre sonra reçel suyu üzerinde büyük köpükler çıkmaya başlayacaktır. Bu durumda ocağın altını kapatarak, ağzı kapanabilen cam kavanozlar içerisine reçeli ekleyelim. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin. Artık ham incir reçeli hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 22.3.2016 11:42:32

Ham İncir Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ham İncir Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

İncir Faydaları

İncirin faydaları: İncirin faydaları saymakla bitmez denilebilir. Sağlıklı ve güçlü bir bünye için bol, bol meyve tüketmeliyiz. İncir çok önemli bir meyvedir, ve sevilerek yenir. İster yaşı olsun ister kurusu fark etmez inciri her...

İncir Dolması

İncir dolması, son derece lezzetli ve kalorisi yüksek bir tariftir. Kuru incirle iç cevizin buluştuğu sevilen bir tatlıdır. Yazın taze olarak tükettiğiniz incirleri kış geldiğinde böyle incir dolması şeklinde tatlı olarak tüketmen...

Kuru İncir Tatlısı

Kuru İncir Tatlısı, Türk mutfağında yemek, pasta, kek, börek, tatlı ve tuzlu yiyecekler oldukça fazladır. Türk mutfağı diğer mutfaklar arasında en çok tercih edilenler arasındadır. Türk mutfağında her ağız lezzetin uygun lezzetler...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, Biz Türklerin tatlıya olan düşkünlüğü, merakı herkes tarafından bilinir. Tatlı bizlerin evinde mutlaka bulunan yiyeceklerden bir tanesidir. Hatta öyle ki tatlıyı çok sevdiğimiz için tatlısı ile meşhur olan i...

Gebelikte İncir

Gebelikte İncir, Milattan Önce 5000 senesinden beri ekimi devam eden meyvelerden birisi incirdir. İncir bereketi sembol eder ve afrodizyak etkisi bulunmaktadır. Gebelikte incir tüketilmesi ile ilgili bilgi vereceğimiz bu makale...

Kremalı İncir Tatlısı

Kremalı İncir Tatlısı, Tatlı deyince benim aklım durur. Hele de içinde sevdiğim meyveler oldu mu daha ne isterim ben. İlk yediğimde lezzetiyle yok böyle bir şey dedirtti bana. Çocuklarında severek yediği pastaların içine birde böy...

İncir Fidanı

İncir Fidanı, geniş yapraklı ve tropikal ağaç görünümünde olan 600 den fazla çeşit ağaca sahiptir. Bunların bir kısmının yemişleri vardır. Ve yenilir. Diğer bir kısmı da süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. İncir Fidanı, bahçede...

İncir Havuç Kürü

İncir havuç kürü, Her evli erkek kadının hayalidir, çocuk sahibi olmak. Ancak bazen sağlık sorunları nedeni ile bu mümkün değildir. Özellikle kadınlarda görülen adet düzensizliğinden kaynaklı sebeplerle ya da yaşın ilerlemiş olmas...

İncir Tatlısı Nasıl Yapılır

İncir tatlısı nasıl yapılır, Genellikle kuru incirden hazırlanan incir tatlısı bir çok kişi tarafından sevilen bir şerbetli tatlıdır. Diğer şerbetli tatlılara göre çok daha hafiftir. Özellikle nescafe sevenler için ideal bir lezze...

Kuru İncir Kürü

Kuru İncir Kürü; Kış aylarının koruyucu kalkanı diyeceğimiz kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve proteinlerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan dışarı atılmasını sağlayan kuru inc...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

incir, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018