İncir, Allah-u Teâlâ'nın yüce kitabı Kuran-ı Kerim'de bahsettiği ve üzerine ant içtiği meyveler arasındadır. İnsan sağlığına bildiğimiz veya bilmediğimiz sayısız faydaları vardır. Bu nedenle, bu çok lezzetli ve şifa deposu meyveyi mümkün olduğunca sofradan eksik etmemeye çalışmalıyız. Size verdiğimiz bu tarif çok lezzetli olduğu kadar şeker içermediği için de herkesin gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir tatlıdır. Örneğin, bir hastaya veya lohusa bir kadına rahatlıkla götürebilirsiniz. Kolay gelsin. İncir Tatlısı Sütlü Malzemeleri
Üzeri İçin
İncir Tatlısı Sütlü Nasıl Yapılır? Orta büyüklükteki tencerenin dibini sudan geçirip sütü içerisine alıyoruz. Ocağın üzerine alıp kaynatıyoruz. İncirlerin saplarını koparıp küp küp doğruyoruz. Daha sonra kaynamakta olan sütün içerisine vanilyayı ve incirleri atıp ocağın altını kısıyoruz. Bir süre bu şekilde pişiriyoruz. İncir, süte koyu bir kıvam verecektir. Cevizin yarısını tencereye ilave edip bir süre daha kapağı açık vaziyette pişiriyoruz. İncirler yumuşacık bir kıvam aldığı zaman ocaktan alabiliriz. Daha sonra servis edeceğimiz tabağa alıp 15 dakika oda sıcaklığında dinlendiriyoruz. Daha sonra üzerini kalan ceviz içi ve tarçın ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. İncirin Faydaları İncir, yalnızca lezzetiyle değil, sağlık açısından sunduğu faydalarıyla da ön plana çıkar. İncirin bazı önemli faydaları şunlardır:
Bu faydaları göz önünde bulundurarak, inciri diyetimize dahil etmek oldukça önemlidir. İncir Tatlısının Besin Değerleri İncir tatlısı, hem lezzetli hem de besleyici bir tatlıdır. İçerdiği besinler sayesinde vücudumuza birçok fayda sağlar. İncir tatlısının besin değerleri şu şekildedir:
Bu besin değerleri, incir tatlısını hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek haline getirir. |
Fahime
22 Temmuz 2024 Pazartesiİncir tatlısını yaparken sütün kaynaması ve incirlerin süte koyu bir kıvam vermesi ne kadar sürüyor? Ayrıca, incirlerin tam olarak yumuşadığını nasıl anlarız?
Cevap yazAdmin
22 Temmuz 2024 PazartesiFahime,
İncir tatlısı yaparken sütün kaynaması genellikle 5-10 dakika sürer. Süt kaynadıktan sonra incirleri ekleyip, kısık ateşte yaklaşık 20-30 dakika daha pişirmeniz gerekir. Bu süre, incirlerin süte koyu bir kıvam vermesi için yeterlidir.
İncirlerin tam olarak yumuşadığını anlamak için bir çatal veya bıçak yardımıyla incirleri kontrol edebilirsiniz. Eğer çatal veya bıçak kolayca incirin içine giriyorsa, incirler yumuşamış demektir. Ayrıca, incirlerin şeklinin bozulmaya ve dağılmaya başlaması da yumuşadıklarına işarettir.
Afiyet olsun!