İncirin Kökeni ve Özellikleri İncir, ana vatanı Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya olan, ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türüdür ve bu türün meyvesidir. İncir Üretimi ve Ekonomisi 2005 yılı FAO verilerine göre dünya genelinde ortalama 1.057.000 ton incir üretilmiştir ve incirin dünya çapındaki en büyük üreticisi ortalama 280.000 tonla Türkiye'dir. Bunu ortalama 170.000 ton ile Mısır ve diğer Akdeniz ülkeleri takip etmektedir. Başlıca dış satım ürünümüz olan incir, Ege bölgesinde tarımda ön planda yer almaktadır. Türkiye'de ise en fazla Aydın yöresinde yetiştirilir. İncirin Sağlık Üzerindeki Etkileri Meyvelerinden hazırlanan infüzyon özellikle çocuklarda kullanılabilen bir müshildir. İncir sütü olarak bilinen ve yapraklarından elde edilen süt halk arasında siğillere karşı kullanılmaktadır. Ayrıca taze yaprakları ise halk arasında lapa halinde yaralara karşı tedavide ilaç olarak kullanılmaktadır. Meyvelerinin besin değeri yüksektir. Meyvelerin bileşimini %30-40 şeker, A, B, C vitaminleri oluşturmaktadır. 1 İncir Kaç Kalori İçerir ve Besin Değerleri Nelerdir? Bir adet incirin kalorisi ve besin değerleri aşağıdaki gibidir:
|