Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sütlü İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü İncir Tatlısı, İncir ülkemizin en önemli meyvelerinden bir tanesidir. Hem yaş olarak tüketilmekte hem de kuru olarak sofralarımızı süslemektedir. Sağlığa sayısız yararı vardır. İncir ile yapılan tatlılar parmak ısırtacak lezzettedir. Özellikle de incir ve sütün buluşması tarif edilemez. Güzel bir incir tatlısı ile gününüze tat katmaya ne dersiniz? Hadi başlayalım.

Sütlü İncir Tatlısı Malzemeleri
  • Yirmi adet kuru incir,
  • Bir su bardağının yarısından fazla su,
  • Bir tatlı kaşığı tarçın,
  • 1,5 çorba kasesi kırılmış ceviz,
  • Dört su bardağı süt,
  • Bir su bardağının yarısından fazla toz şeker,
  • Süslemek için kaymak veya dondurma, Hindistan cevizi ve Antep fıstığı.
Sütlü İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yirmi adet kuru inciri temizce yıkayalım. Ardından biraz şişirmek için dört su bardağı sütün içine atıyoruz ve bekletiyoruz. Sütün ılık olmasına dikkat ediyoruz. Tenceremizi ocağa alıyoruz. Kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz. İçerisine bir buçuk çorba kasesi cevizimizi atıyoruz. Cevizlerin çok fazla iri ise onu el ile ufaltabilirsiniz. Ardından bir su bardağının yarısından fazla toz şekeri ilave ediyoruz. İkisini beraber kavurmaya başlıyoruz. Şeker eriyene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra içerisine bir su bardağının yarısından fazla suyu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Bir tatlı kaşığı tarçını da ilave ediyoruz. Kavurduğumuz cevizleri ocaktan alıyoruz. Dört su bardağı ılık sütün içerisinde beklettiğimiz yirmi adet incirimizi içerisinden çıkartıp bir tepsiye alıyoruz. İncirin saplarını bıçak ile kesiyoruz. Yirmi adet incirimizin içlerini parmağımızın yardımı ile açıyoruz. Ocaktan indirdiğimiz cevizleri kaşık yardımı ile içlerini oyduğumuz şişmiş incirlerin içerisine yerleştiriyoruz. Aynı şekilde geriye kalan incirleri de doldurup tepsiye diziyoruz. İncirleri şişirdiğimiz ılık sütü ise incirlerin yarısını kaplayacak biçimde döküyoruz. Daha sonra tepsinin üzerine folyo ile örtüyoruz ve tepsiyi yüz seksen derecelik fırında on veya on beş dakika pişiriyoruz. Ardından tepsiyi fırından çıkartıp soğuması için bir kenara alıyoruz. Hindistan cevizi, Antep fıstığı, kaymak veya dondurma ile süsleyerek servis ediyoruz. Bu süslemeleri isteğinize göre kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sütlü İncir Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Şerbetli İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şerbetli İncir Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İncir Kaç Kalori?

İncir Kaç Kalori?