incir.gen.tr
incir

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Taze İncir Reçeli Tarifi

Taze incir reçeli tarifi, Reçelin Türk mutfağındaki yeri tartışılamaz. Biz tatlıya oldukça düşkün bir millet olarak her meyveden bir reçel çeşitti yapabiliriz. Hatta bazı sebzelerden bile reçel yaptığımız olmuştur. Dilediğimiz meyvenin ister tazesi ister kurusu olsun çok lezzetli reçel çeşitleri hazırlamakta üstümüze yoktur. Örneğin taze  kayısı, incir, vişne, şeftali gibi hatta küçük patlıcan taze ceviz ve benzeri bir çok meyve ve sebzelerden bunların kuruların dan reçel yapmaktayız. Bugün  ben sizinle bu meyvelerden biri ile hazırlanan taze incir reçelini paylaşmak istiyorum. Üstelik lifli meyvelerden olan taze incir oldukça da faydalıdır. Mucizevi bir meyve olan incirin reçeli de oldukça lezzetli ve pratiktir. Bağınız da bahçenizde incir ağacı varsa eğer hiç kaçırmayın tam olgunlaşmamış mis gibi kokusu üstünde tam çekirdeklenme-den taze incirleri toplayıp mis gibi reçeller yapın. Eğer incir ağacınız yok ise en yakın semt pazarının yolunu tutup en taze incirleri seçin dikkat edin tam olgunlaşmamış olsun yoksa incirleriniz reçelin içerisinde dağılır. Sizlerle paylaştığım taze incir reçeli ve püf noktalarına tamamen uyarak dilerseniz çok lezzetli ve hata oranı olmadan reçel yapabilirsiniz.

Taze incir reçeli tarifi için gerekli malzemeler:
  • 2 kilo taze incir. mümkünse ham kavak inciri,
  • 2 kilo toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • Yarım limon suyu veya birkaç parça limon tuzu.
    Taze İncir Reçeli Tarifi

     
  • Dilerseniz üç dört yaprak ıtır otu veya reyhan,
Hazırlanışı: Öncelikle taze incirleri bir güzel yıkıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Ardından reçeli kaynatacağımız derin bir tencereye taze incirleri koyup üzerine toz şekeri koyuyoruz kapağını kapatıp serin bir yerde yaklaşık bir gün bekletiyoruz. Şeker iyice eriyip sulanınca Tencereyi ateşe koyup kaynatıyoruz. Kaynayan reçelin altını kısıp kaynamaya bırakıyoruz. Reçel kaynar iken köpükleri kaşıkla toplayıp alıyoruz. Reçel kaynarken kaşıkla karıştırmak yerine ince bir oklava kullanmayı tercih etmeliyiz. Özellikle demir kaşık veya kepçe kullanmamız incirlerin dağılmasına neden olacaktır. Kaynayan bakıldığında şerbeti kıvam almış ise reçelden bir kaşık alıp servis tabağına koyuyoruz. Reçel tabakta hemen dağılıyor ise bir miktar daha kaynaması gerekiyor. Reçel ağır ağır dağılıyor ise reçel olmuş demektir. Reçeli ocaktan indirmeden limon veya limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. Ocaktan indirdiğimiz reçelin içerisine dileğimize göre ıtır otu veya birkaç tutam reyhan atıp bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Yıkayıp kuruttuğumuz cam kavanoza reçelleri isterseniz sıcak isterseniz soğuk olarak cam kavanoza doldurup ağzını kapatıyoruz. İçerisine eklediğimiz otları bir müddet sonra alıyoruz yoksa acı olabilir. Hazırladığımız reçeli serin yerde muhafaza edip uzun sürede tüketebiliriz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 22.3.2016 11:30:22

Taze İncir Reçeli Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Taze İncir Reçeli Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada İncir Yemek

Rüyada İncir Yemek; Aile yaşantısında ve sosyal hayatta çok güzel ve keyif dolu zamanlar geçirileceğine, son derece hayırlı ve iyi kalpli insanlar ile karşılaşarak en kısa sürede, evlilik yoluna girileceğine ve rüyayı gören kişini...

Kuru İncir Tatlısı

Kuru İncir Tatlısı, Türk mutfağında yemek, pasta, kek, börek, tatlı ve tuzlu yiyecekler oldukça fazladır. Türk mutfağı diğer mutfaklar arasında en çok tercih edilenler arasındadır. Türk mutfağında her ağız lezzetin uygun lezzetler...

İncir Faydaları

İncirin faydaları: İncirin faydaları saymakla bitmez denilebilir. Sağlıklı ve güçlü bir bünye için bol, bol meyve tüketmeliyiz. İncir çok önemli bir meyvedir, ve sevilerek yenir. İster yaşı olsun ister kurusu fark etmez inciri her...

İncir Dolması

İncir dolması, son derece lezzetli ve kalorisi yüksek bir tariftir. Kuru incirle iç cevizin buluştuğu sevilen bir tatlıdır. Yazın taze olarak tükettiğiniz incirleri kış geldiğinde böyle incir dolması şeklinde tatlı olarak tüketmen...

Gebelikte İncir

Gebelikte İncir, Milattan Önce 5000 senesinden beri ekimi devam eden meyvelerden birisi incirdir. İncir bereketi sembol eder ve afrodizyak etkisi bulunmaktadır. Gebelikte incir tüketilmesi ile ilgili bilgi vereceğimiz bu makale...

İncir Fidanı

İncir Fidanı, geniş yapraklı ve tropikal ağaç görünümünde olan 600 den fazla çeşit ağaca sahiptir. Bunların bir kısmının yemişleri vardır. Ve yenilir. Diğer bir kısmı da süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. İncir Fidanı, bahçede...

Kuru İncir Kürü

Kuru İncir Kürü; Kış aylarının koruyucu kalkanı diyeceğimiz kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve proteinlerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan dışarı atılmasını sağlayan kuru inc...

İncir Reçeli

İncir Reçeli, yapımı oldukça basit olan bu lezzetli reçeli satın alabileceğiniz gibi isterseniz ev ortamında kendiniz de yapabilirsiniz. Aşağıda incir reçeli için gerekli olan malzemeleri ve yapılış şeklini belirttik. Tarife uy...

İncir Yağı

İncir yağı, soğuk sıkım yöntemi kullanılarak üretilen ve son yıllarda popülerliği artan bitkisel bir yağdır. İçeriğinde yüksek oranda omega 3 yağ asidi barındıran incir yağı, bu özelliğiyle balıktan bile öne çıkmaktadır. Aynı zama...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, Biz Türklerin tatlıya olan düşkünlüğü, merakı herkes tarafından bilinir. Tatlı bizlerin evinde mutlaka bulunan yiyeceklerden bir tanesidir. Hatta öyle ki tatlıyı çok sevdiğimiz için tatlısı ile meşhur olan i...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

incir, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018