Dikenli inciri soymak gerçekten zorlu bir iş. Özellikle o dikenler insanı korkutuyor, değil mi? Ama doğru yöntemleri uygularsak bu süreç bir o kadar kolaylaşabilir. Mesela meyveyi seçerken olgunluğuna dikkat etmek gerekli, yoksa yumuşak ve tatlı bir incir bulmak zorlaşıyor. Kesme yöntemini kullanırken, bir bıçakla başlarken dikkatli olmak lazım, çünkü o dikenler gerçekten tehlikeli. El ile soyma yöntemini denerken de, eldiven giymek akıllıca, çünkü yanlışlıkla bir yerimizi bile yaralayabiliriz. Islak soyma ile kabuğun daha kolay çıkması ise oldukça pratik bir ipucu, bunu hiç düşünmemiştim. Hazırlık kısmında ise, farklı tariflerde kullanabilmek harika. Bir smoothie ya da sos yapmak oldukça pratik görünüyor. Bonne chance! Ama yine de, küçük çocuklar ve evcil hayvanlar için dikkatli olmak şart. Ben de bir dahaki sefere bu bilgilerle işe koyulacağım.
Dikenli inciri soymak gerçekten zorlu bir iş. Özellikle o dikenler insanı korkutuyor, değil mi? Ama doğru yöntemleri uygularsak bu süreç bir o kadar kolaylaşabilir. Mesela meyveyi seçerken olgunluğuna dikkat etmek gerekli, yoksa yumuşak ve tatlı bir incir bulmak zorlaşıyor. Kesme yöntemini kullanırken, bir bıçakla başlarken dikkatli olmak lazım, çünkü o dikenler gerçekten tehlikeli. El ile soyma yöntemini denerken de, eldiven giymek akıllıca, çünkü yanlışlıkla bir yerimizi bile yaralayabiliriz. Islak soyma ile kabuğun daha kolay çıkması ise oldukça pratik bir ipucu, bunu hiç düşünmemiştim. Hazırlık kısmında ise, farklı tariflerde kullanabilmek harika. Bir smoothie ya da sos yapmak oldukça pratik görünüyor. Bonne chance! Ama yine de, küçük çocuklar ve evcil hayvanlar için dikkatli olmak şart. Ben de bir dahaki sefere bu bilgilerle işe koyulacağım.
Cevap yaz