İncirli etimek tatlısını yapmayı düşündüğünüzde, ilk adım olarak kuru incirleri sıcak suya koymanın gerçekten işe yaradığını söyleyebilirim. Yumuşadıklarında tatlıya kattıkları lezzet müthiş oluyor. Süt, toz şeker ve un karışımının pişirilmesi sırasında kıvamı tam tutturmak önemli. Vanilini ekledikten sonra karıştırmaya devam etmek, tatlının aromasını zenginleştiriyor. Ayrıca, dinlendirme süresini atlarsanız, tatlının tadı yeterince oturmuyor. Servis etmeden önce üzerine biraz ceviz veya fındık serpmek, görselliği ve lezzeti artırıyor. Denedikten sonra, bu tarife başka malzemeler eklemeyi düşündünüz mü? Mesela taze incir kullanmak ya da bisküvi ile alternatif bir tatlı yapmak ilginizi çeker mi?
İncirli etimek tatlısını yapmayı düşündüğünüzde, ilk adım olarak kuru incirleri sıcak suya koymanın gerçekten işe yaradığını söyleyebilirim. Yumuşadıklarında tatlıya kattıkları lezzet müthiş oluyor. Süt, toz şeker ve un karışımının pişirilmesi sırasında kıvamı tam tutturmak önemli. Vanilini ekledikten sonra karıştırmaya devam etmek, tatlının aromasını zenginleştiriyor. Ayrıca, dinlendirme süresini atlarsanız, tatlının tadı yeterince oturmuyor. Servis etmeden önce üzerine biraz ceviz veya fındık serpmek, görselliği ve lezzeti artırıyor. Denedikten sonra, bu tarife başka malzemeler eklemeyi düşündünüz mü? Mesela taze incir kullanmak ya da bisküvi ile alternatif bir tatlı yapmak ilginizi çeker mi?
Cevap yaz