incir.gen.tr
incir

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









İncir Uyutması

İncir uyutması, yöresel tatlılarımızdan biridir. Ülkemizde çoğu yörede yapılan ve çeşitli isimlerle anılan bu tatlıyı severek yiyeceğinizi düşünüyoruz. İncir telemesi, incir dondurması gibi isimlerle de bilinir. Tatlılar bildiğiniz gibi şekerle hazırlanır. Ancak incirin kendi tadı nedeniyle şekeri çok kullanmıyorsunuz. Hatta fazla tatlı sevmeyenler hiç kullanmasalar bile olur. İncir uyutması sütle incirin güzel bir buluşmasıdır. Tatlıyı hazırlarken bazı püf noktalarını dikkat ederseniz, ortaya nefis bir lezzet çıkacaktır. Tatlının içindeki incirlerin dişe gelmesi önemli, bu nedenle incirleri ezerken buna dikkat etmelisiniz. Tatlının malzemeleri de oldukça az olduğundan, elinizin altında kuru incir varsa hemen yapmaya başlayabilirsiniz. Üstelik fazla zamanınızı almadan nefis bir tatlı yapacaksınız. Biz tarifin içine 1 yemek kaşığı şeker kullandık. Daha tatlı olmasını arzu ederseniz, içine biraz da pekmez koyabilirsiniz. Pekmez ve incir oldukça yakışan malzemelerdir. Dilerseniz incir uyutması tarifini birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

İncir uyutması için gerekli malzemeler
  • 17-18 adet kuru incir
  • 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Süsleme için iç ceviz
İncir uyutması yapılışı

Önce kuru incirlerin üzerine sıcak su dökün.
İncir Uyutması

Bu şekilde en az 1 saat incirler yumuşaması için beklemelidir. Daha sonra incirleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bir tencerenin içinde sütü kaynaması için ocağa alın. Kaynayınca doğradığınız incirlerin üzerine 1 su bardağı sütü alarak dökün. Şimdi elinizle incirleri ezmeye başlayın. Bu aşamada blender kullanmanızı ve eldiven takmanızı önermiyoruz. Hem incirlerin tatlıyı yerken dişe gelmesi için, hem de plastik eldivenlerin tatlının lezzetini bozmaması için bunu yapmanız gerekir. Elinizle incirleri iyice ezmelisiniz.

Ezilen incirleri tencerede kaynamış sütün içine koyun. Toz şekeri de ilave edin. Bunu bir el çırpıcısını kullanarak 3-4 dakika karıştırın. Bunu hazırladığınız kaselere paylaştırın. İncir uyutması oldukça doyurucu ve tatlı bakımından herkesi tatmine edeceğinden küçük kaseler kullanmanızı öneririz. Kaselerin üzerini örterek 2 saat kadar dinlenmelerini sağlayın. Tatlının kıvamı aynı muhallebi gibi olur. Sulu kıvamda olmasın. Daha sonra incir uyutması tatlısını buzdolabına koyarak, yine 2 saat kadar dinlendirin. İkramınızı yapacağınız zaman kaselerin üzerini dövülmüş cevizle, iri ceviz ya da antep fıstığı gibi süslemelerle servis edebilirsiniz. Oldukça sağlıklı olduğundan, tatlınızı herkes beğenecektir.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 22.3.2016 11:33:09

İncir Uyutması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İncir Uyutması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada İncir Yemek

Rüyada İncir Yemek; Aile yaşantısında ve sosyal hayatta çok güzel ve keyif dolu zamanlar geçirileceğine, son derece hayırlı ve iyi kalpli insanlar ile karşılaşarak en kısa sürede, evlilik yoluna girileceğine ve rüyayı gören kişini...

Kuru İncir Tatlısı

Kuru İncir Tatlısı, Türk mutfağında yemek, pasta, kek, börek, tatlı ve tuzlu yiyecekler oldukça fazladır. Türk mutfağı diğer mutfaklar arasında en çok tercih edilenler arasındadır. Türk mutfağında her ağız lezzetin uygun lezzetler...

İncir Faydaları

İncirin faydaları: İncirin faydaları saymakla bitmez denilebilir. Sağlıklı ve güçlü bir bünye için bol, bol meyve tüketmeliyiz. İncir çok önemli bir meyvedir, ve sevilerek yenir. İster yaşı olsun ister kurusu fark etmez inciri her...

İncir Dolması

İncir dolması, son derece lezzetli ve kalorisi yüksek bir tariftir. Kuru incirle iç cevizin buluştuğu sevilen bir tatlıdır. Yazın taze olarak tükettiğiniz incirleri kış geldiğinde böyle incir dolması şeklinde tatlı olarak tüketmen...

Gebelikte İncir

Gebelikte İncir, Milattan Önce 5000 senesinden beri ekimi devam eden meyvelerden birisi incirdir. İncir bereketi sembol eder ve afrodizyak etkisi bulunmaktadır. Gebelikte incir tüketilmesi ile ilgili bilgi vereceğimiz bu makale...

İncir Fidanı

İncir Fidanı, geniş yapraklı ve tropikal ağaç görünümünde olan 600 den fazla çeşit ağaca sahiptir. Bunların bir kısmının yemişleri vardır. Ve yenilir. Diğer bir kısmı da süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir. İncir Fidanı, bahçede...

Kuru İncir Kürü

Kuru İncir Kürü; Kış aylarının koruyucu kalkanı diyeceğimiz kuru incir, içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve proteinlerle hücrelerin yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan dışarı atılmasını sağlayan kuru inc...

İncir Reçeli

İncir Reçeli, yapımı oldukça basit olan bu lezzetli reçeli satın alabileceğiniz gibi isterseniz ev ortamında kendiniz de yapabilirsiniz. Aşağıda incir reçeli için gerekli olan malzemeleri ve yapılış şeklini belirttik. Tarife uy...

İncir Yağı

İncir yağı, soğuk sıkım yöntemi kullanılarak üretilen ve son yıllarda popülerliği artan bitkisel bir yağdır. İçeriğinde yüksek oranda omega 3 yağ asidi barındıran incir yağı, bu özelliğiyle balıktan bile öne çıkmaktadır. Aynı zama...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, Biz Türklerin tatlıya olan düşkünlüğü, merakı herkes tarafından bilinir. Tatlı bizlerin evinde mutlaka bulunan yiyeceklerden bir tanesidir. Hatta öyle ki tatlıyı çok sevdiğimiz için tatlısı ile meşhur olan i...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

incir, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018