İncir reçelinin sert kıvamda olmasının nedenleri hakkında yazılanları okuyunca, benim de evde yaptığım reçelin bazen beklediğim gibi olmadığını hatırladım. Özellikle olgun incir kullanmadığımda ya da pektin miktarını yeterince dikkat etmediğimde sonuç gerçekten sert olabiliyor. Sizce, reçeli yaparken incirlerin olgunluk seviyesini kontrol etmek ne kadar önemli? Ayrıca, pişirme süresi ve şeker oranı konusunda yeterince dikkat ettiğimizi düşünüyor musunuz? Bu faktörlerin hepsi birleşince sonuç kesinlikle etkileniyor.
İncir reçelinin sert kıvamda olmasının nedenleri hakkında yazılanları okuyunca, benim de evde yaptığım reçelin bazen beklediğim gibi olmadığını hatırladım. Özellikle olgun incir kullanmadığımda ya da pektin miktarını yeterince dikkat etmediğimde sonuç gerçekten sert olabiliyor. Sizce, reçeli yaparken incirlerin olgunluk seviyesini kontrol etmek ne kadar önemli? Ayrıca, pişirme süresi ve şeker oranı konusunda yeterince dikkat ettiğimizi düşünüyor musunuz? Bu faktörlerin hepsi birleşince sonuç kesinlikle etkileniyor.
Cevap yaz